Strategisch Coachtraject

always believe that
something wonderful
is about to happen . . .

 

Het doel van een Strategisch Coachtraject is de effectiviteit van jezelf, in een complexe, voortdurend veranderende omgeving aanzienlijk te verhogen.
Tijdens het coachtraject richten we ons op twee kernpunten: je welzijn als mens en je succes in het bereiken van je doel.

We stemmen het programma af op je persoonlijke leervragen. Hierbij maken we samen gebruik van de coachmatrix. We onderzoeken eerst de feiten, dan analyseren we het probleem, vervolgens kies je een haalbaar en aantrekkelijk doel en we oefenen samen met de acties.
Bij Strategisch Coachen kijken we vooral naar je talenten en hoe je die verder kunt ontwikkelen. We beginnen met je coachvraag en eindigen bij het antwoord.
Op deze doelgerichte manier zie je veel meer mogelijkheden en perspectief dan bij probleemgericht coachen.

 

Individueel

Op grond van de coachmatrix bepalen we samen op welk doel je je het beste eerst kunt richten. Daarna oefenen we een aantal chronologische stappen die leiden tot dit doel.

Tijdens het coachtraject krijg je antwoord op vragen zoals;

  • Hoe steek ik als mens in elkaar?
  • Welke talenten kan ik verder ontwikkelen?
  • Hoe verhoog ik mijn veerkracht?
  • Hoe verander ik terugkerend gedrag?
  • Hoe vergroot ik mijn motivatie, betrokkenheid en voldoening op mijn werk?
  • Wat zijn mijn grenzen en hoe ga ik daar mee om?
  • Hoe ga ik om met persoonlijke belemmeringen?
  • Hoe verhoog ik mijn productiviteit en kwaliteit in de werksituatie?

SCCoen

Life54

Meer levensgeluk

Life coaching is letterlijk vertaald coaching van je levensloop. Met als doel meer levensgeluk te ervaren tijdens je leven. Hierbij worden geen adviezen gegeven, maar wordt er gezocht naar de persoonlijke bron/drijfveer. Je hebt zelf de antwoorden op je vragen reeds in bezit, alleen lukt het niet altijd deze antwoorden zelf te vinden. Door gebruik te maken van onder andere de coachmatrix en simulaties begeleid ik je naar deze antwoorden.

Life coaching is, in tegenstelling tot andere methodes, gericht op de toekomst. Dus
'Waar sta ik nu?'
'Waar wil je naartoe?'
'Waarmee moet ik mee leren leven en hoe accepteer ik dat?' (coping).

Om deze antwoorden te kunnen vinden, onderzoeken we samen drie levensvragen:
1. Wie ben ik?
2. Wat kan ik?
3. Wat wil ik?

Het beste uit jezelf halen

Na afloop beschik je over vaardigheden waardoor je effectiviteit toeneemt van goed naar geweldig. Ik kijk samen met je naar het hier en nu en naar de toekomst. Er zullen wel wat aspecten uit het verleden naar boven komen maar die gaan we niet uitgebreid analyseren. Het gaat vooral om de vraag hoe haal ik het beste uit mezelf? Je kunt na de antwoorden op deze vragen meer rust en/of zelfvertrouwen ervaren, anders met belemmerende situaties omgaan, verhelderende inzichten krijgen en meer levensgeluk ervaren.

Plm

InComp54

Naast personal coach ben ik ook company coach.

Ik geef bij verschillende organisaties trainingen op het gebied van communicatie, verandermanagement, ziekteverzuim, pesten op het werk, reorganisaties. Bij reorganisaties komt het voor dat ik zowel de directie, als de leidinggevende en de medewerkers coach, in teamverband of individueel.

Ik coach teams waarbij het doel is het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

Company trajecten doe ik met name voor de overheid, het MKB en het onderwijs.

Coachmatrix

Praktijk Strategische Coaching