Vertrouwenspersoon

do what's right
not what's easy

Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een wettelijke verplichting. Ik voorkom en beperk ongewenst gedrag zoals (seksuele) intimidatie, pesten (mobbing), discriminatie, agressie. De schade daarvan kan desastreus zijn. Zowel voor de betrokkene als voor de collega’s. Niet integer gedrag beïnvloedt vaak de sfeer op het werk, is ziekmakend en heeft gevolgen voor de kwaliteit en de productie.

In 2011 haalde ik het certificaat onafhankelijk vertrouwenspersoon bij Schouten en Nelissen.

Je hebt bij mij de mogelijkheid om alles te bespreken zonder dat iemand in de organisatie daar weet van heeft. Samen zoeken we naar een manier om je probleem zo snel, zo veilig en zo integer mogelijk op te lossen.

Ik ben niet bij jouw organisatie in dienst. Dit heeft als voordeel dat je mij ook niet op je werk tegen zult komen. Mijn sleuteltaken zijn: Opvang, begeleiding en coaching. Samen met jou zoek ik naar een aanpak en hoe je hierin zelf een actieve rol kunt spelen. Ik oefen met jou elk scenario dat je voor ogen staat om eerst te kijken of het werkt en bij jou past. Ik kan je als je dat wenst ook doorverwijzen naar een speciale instantie of ik kan contact leggen met iemand in of buiten de organisatie. Jij beslist hier uiteraard in.  

Wat ik je bied: eerste opvang, hulp en advies, ondersteuning en advies inzake het omgaan met en reageren op intimiderend gedrag. We oefenen met nieuwe gedragsvormen om je  weerbaarheid te verhogen. Ik help bij het regelen van nazorg en help bij het verwijzen naar specialistische hulpverleners.

Het meest essentiële is dat je mij als vertrouwenspersoon volledig in vertrouwen kunnen nemen. Integriteit staat centraal; het contact met mij moet voor jou veilig zijn. Er zijn gedragscodes ontwikkeld door de wetgever en beroepsorganisaties waar ik mij als vertrouwenspersoon aan moet houden. Zonder jouw toestemming breng ik geen enkele informatie naar buiten, tenzij er sprake is van grote dreiging of van een misdrijf.

 

Juliette-Lampers-Rood

Juliette-Lampers-Oranje

 

Juliette-Lampers-Grijs

Praktijk Strategische Coaching